Wel of geen aankoopmakelaar _ aankoopbegeleiding inschakelen

De rol van een aankoopmakelaar in het kort

Bij de aankoop van een woning komt veel kijken. Er zijn diverse keuzes te maken, waaronder de beslissing om wel of geen aankoopmakelaar of aankoopbegeleiding in te schakelen. Dit artikel gaat in op de voor- en nadelen van deze keuze om je te helpen de beslissing te maken…

Kan NVM-makelaar een energielabel aanvragen?

Het aanvragen van een energielabel voor een woning of gebouw is in veel landen een verplichte stap geworden bij de verkoop of verhuur van een pand. De reden? Het biedt potentiële kopers of huurders inzicht in de energiezuinigheid van de woning. Maar kan een NVM-makelaar dit energielabel ook voor jou aanvragen? Laten we deze vraag samen ontleden en begrijpen hoe NVM-makelaars hierin een belangrijke rol kunnen spelen.

Je woning verkopen in een afkoelende huizenmarkt… Hoe doe je dat?


De huizenmarkt kan volatiel zijn, en er kunnen periodes zijn waarin de vraag naar woningen daalt, wat leidt tot een afkoelende markt. Dit kan voor huiseigenaren die willen verkopen een uitdaging vormen. In dit artikel worden enkele strategieën besproken die helpen bij het verkopen van je woning in een dergelijke markt.